2012. május 9., szerda

Iszapos arcpakolás

Mióta fontos lett nekünk hogy miben mi van, ezzel együtt egy kis probléma is felmerült. Mit fogok ezentúl használni, mi lesz az imádott és jól bevált termékekkel?
Így voltam én az imádott iszapos pakolásommal. Még a régi kozmetikusom ajánlotta, mivel nagyon nehezen tisztuló és könnyen begyulladó az arcbőröm. Már az internet tele van a Holt-tengeri iszap áldásos hatásával, szóval tény: szuper.
De nincs is jobb annál, ha mindezt tuti összetevőkkel, színezék és tartósítószermentesen meg tudom kotyvasztani magamnak. (színezék nálam csak a dekorkozmetikumokban mint rúzs stb normális, tudom ez is marketing fogás, hogy mindent színeznek...)

astronet.hu
Az az igazság, hogy kb. szemre szoktam összedobni az adagot, de a következőkből jön össze az arcpakolás:
-kb 2-3 evőkanál Holt-tengeri iszap por
-1 evőkanál aloe vera gél/vagy folyadék (gyulladás csökkentő)

a kövekezők csak turbosítják, el lehet őket hagyni ebben az esetben annyi desztillált vagy tisztított víz, hogy jól kenhető maszk legyen:
- 1-2 csepp menta illóolaj
- 1-2 csepp teafa illóolaj
-szintén ha szükséges desztillált vagy tisztított víz.
 A teafa olaj szintén fertőtlenít, a menta pedig frissít. A régi bolti maszkomnak nagyon finom frissítő mentolos érzete volt, ez egy kezelés után nagyon jól esik. (meg forró nyári napokon).

Természetesen ez a maszk elengedhetetlen kelléke a kozmetikus csomagomnak ;)

Kencére fel!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kedves Látogató!
Köszönöm, hogy megtiszteltél bizalmaddal és látogatásoddal. Remélem, nagyon jól érzed majd magad nálam, és sok új ötletet tudok neked adni. Ahhoz, hogy hosszútávon működhessen a blog és sokáig tudjak az olvasóknak örömet okozni (és én is sokáig örömöm lelhessem az alkotásban), arra kérlek Téged, hogy a blogban megjelent tartalmakat ne másold, hanem a link megjelenítésével jelöld meg a forrást, mert rengeteg munkám van a kitalálástól a megvalósításon át egészen addig, hogy ide (igényesen) felkerülhessen bármi. Köszönöm megértésedet! ;-)
Szeretettel várlak vissza :-)
Fanni