2012. május 1., kedd

Legszebb hónap első napja

Nem is tudom miért a májust tartják a legszebb hónapnak?! Eddig 10-ből 9 embertől pedig ezt hallottam. Talán mert a tavasz és a nyár pont jól keveredik benne. Hivatalosan még tavasz, az érzés bennem mégis inkább nyárra hajaz. Ilyenkor még jó sokáig van világos este, mindezt úgy, hogy a hőmérő higanyszála nem nagyon megy 20 esetleg 15 fok alá esténként. 
És május elseje?
Épp leültem ide a géphez, hogy megnézzem, milyen szuper kis képpel tudnám megünnepelni ezt az első gyönyörű napot, amikor eszembe jutott, hogy ilyenkor szoktak Májusfát állítani. Pontosan 5 éve-én is kaptam egy Májusfát a férjemtől (akkor még vőlegényem). Májusfát szokott állítani a fiú a leányzó udvarában vagy kapujában, ezzel kimutatva udvarlási szándékát. Apósom akkor úgy mondta, hogy annak a lánynak állítanak Májusfát, aki eladósorban van, illetve nem sokára bekötik a fejét. Végül is mindkettő igaz volt rám :) Este hazavitt férjem valahonnan, "elszaladt" a közeli Duna partra egy nagy ágért (fa szerűségért), és reggel felkelve ott várt a meglepetés, a szélben szállingózó színes krepp-papíros Májusfa <3

Akárhogy kerestem, erről sajna fotót nem tudok mutatni, de találtam néhány képet...a hangulat kedvéért.

forrás  
forrás  
forrás

2 megjegyzés:

  1. A május a kedvencem nekem is. Ilyenkor még enyhe meleg van (na nem éppen most:) ) és olyan jó kis virág illatok vannak mindenhol. Ilyenkor igazi zöld és szines minden, később kopár, száraz már.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És hát "nemazért" de legszebb (és legszerényebb :P) gyerekek is májusban születnek :D:D:D:D:D:D

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kedves Látogató!
Köszönöm, hogy megtiszteltél bizalmaddal és látogatásoddal. Remélem, nagyon jól érzed majd magad nálam, és sok új ötletet tudok neked adni. Ahhoz, hogy hosszútávon működhessen a blog és sokáig tudjak az olvasóknak örömet okozni (és én is sokáig örömöm lelhessem az alkotásban), arra kérlek Téged, hogy a blogban megjelent tartalmakat ne másold, hanem a link megjelenítésével jelöld meg a forrást, mert rengeteg munkám van a kitalálástól a megvalósításon át egészen addig, hogy ide (igényesen) felkerülhessen bármi. Köszönöm megértésedet! ;-)
Szeretettel várlak vissza :-)
Fanni