2011. július 12., kedd

Addig jár a korsó a kútra...

...nálunk nem fog eltörni, mert műanyagból van a cső, és különben is lent lesz egy aknában :)
Egy hete hétfőn történt meg a csoda, végre lett fúrt kutunk. Vegyes izgalommal vártam a napot:
1. ne essen, mivel pont az eső miatt hiúsult meg már előző hét pénteken
2. legyen víz, mivel 50-50% esélye volt sajnos azon a területen, hogy van-e
3. ha van is víz, ne 20 méternél vagy hasonló mélységben legyen az a víz, ami kell nekünk, mert rohadt sokat fogunk érte fizetni.
Kicsit nagyok az elvárásaim mi? :)
Végül 11.5 méternél lelte meg kútfúrónk a vizet,a kavicsos rétegben. De hogyan?
Először is reggel 8-este 9ig tartott a dolog. Na jó csak reggel fél 9től. Szegény emberek készen voltak a sok fizikai munkától, mert nagyon vastag volt az agyag réteg s öklömnyi kavicsokat kellett kihalászni, és ez baromira lelassította a folyamatot. Másodszor pedig én próbáltam Nimródot valahogy szórakoztatni, mert apjuk fát vágott. Hála égnek, hogy pont jó volt az idő, se nem hideg, se nem kánikula. Bicikliztünk, kutyákat és macskákat vizslattunk más házaknál, rohangáltunk, labdáztunk,zümiket (méhecskék, aktuális kedvenc) kerestünk, és pici köveket gyűjtöttünk. Néztük apát tátott szájjal, amint láncfűrésszel a kezében alkot. A következő szavak hangzottak el kicsi fiam szájából, mint "Azta" és "Nézd", és kis széken kellett ülnünk mindeközben :)
Volt azért néhány lihegős percem, mondjuk mikor már nem bírtam és megkértem apjukot, adja oda a szuperphonját neki, hadd játsszon kicsit (és üljön a seggén).
Kattintgattam néhányat, pici részletek, amelyek összeállva teszik csodálatossá a MI kertünket.

érik a szőlő, hajlik a vessző...


barack is lesz dögivel

zümi
hull a szilva a fáról... (szó szerint)

Almánk is lesz annyi, de arról nem fotóztam.
Aztán "jött" még egy nem várt izgalom, hogy hiába folyik a víz, bármikor elállhat. Folyatni kellett ezerrel, jó iszapos volt először, aztán szépen kitisztult...


Úgy tűnik lesz vizünk. Remélem két év múlva is dicsekedhetek a fúrt kúttal (tessék ide vizet  küldeni :D)

látjátok a tököt meg a borsót? szép nagy már :)
Egy kedvezmény az Otthon Édes (öko)Otthon olvasóinak. Aki rám hivatkozik kútfúrás rendelésénél, kedvezményt kap!(blog címe vagy Lilikné Bartos Fanni)
http://kutfuras.hupont.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kedves Látogató!
Köszönöm, hogy megtiszteltél bizalmaddal és látogatásoddal. Remélem, nagyon jól érzed majd magad nálam, és sok új ötletet tudok neked adni. Ahhoz, hogy hosszútávon működhessen a blog és sokáig tudjak az olvasóknak örömet okozni (és én is sokáig örömöm lelhessem az alkotásban), arra kérlek Téged, hogy a blogban megjelent tartalmakat ne másold, hanem a link megjelenítésével jelöld meg a forrást, mert rengeteg munkám van a kitalálástól a megvalósításon át egészen addig, hogy ide (igényesen) felkerülhessen bármi. Köszönöm megértésedet! ;-)
Szeretettel várlak vissza :-)
Fanni