2011. július 27., szerda

Eső, barack, fal és kerítés

..eső végez. Igen, vannak időjárási körülmények, amellyel az ember nem számol vagy eszébe sem jut számolni. Máskor csak szomorkodunk ha nyár közepén jeges medvék sétálnak az utcán, de mi most mérgelődtünk is, mivel jelentősen (pontosabban teljesen) meghiúsított a kinti munkálatokat az eső. Na de "always look on the bright side of life"...találtunk magunknak addig másik munkát.
Amíg lehetett kint dolgozni, a fiúk lebontották a régi drót-dolgot és kiásták a nagyon hosszú gyökerű fa-dolgokat, meg kiszedtek régi oszlopokat.
Azt is láthatjátok, hogy a nagyon leleményes és kreatív ember, bármit fel tud használni arra, hogy kijelölje az új oszlopok helyét. Mondjuk a már lehullt almák tökéletesek erre a célra :) Nem hiába, kreatív egy család vagyunk :)

Én leszedtem a rengeteg barackot, a képen látható mennyiség csak a negyede az összesnek...most mindenre van idő, csak arra nem, hogy feldolgozzam, így jobb híján elosztogattam a családban és ismerősöknek. Hagytam magunknak is egy kicsit, pl rögtönzött baracklé készült, és anyósomnak lesz egy kis aszalt barack is. Csak remélni tudom, hogy jövőre is lesz ennyi barackunk, így akkor lesz tripla mennyiségű baracklekvár, aszalt barack, karamellás barack befőtt, stb stb. 


Aztán eleredt az eső, és bemenekültünk. Volt törés zúzás... láthatjátok azt az állapotot is, hogyan nézett ki a helyiség, mielőtt lebontottuk a falakat.
Ha megnézitek a Konyha II. bejegyzésemben az alaprajzot, akkor látjátok honnan kell nézni és mit. Szóval a konyha és fürdő közti ajtónál álltam, amit majd befalazunk (és ahova kerül az a szépséges teli konyhaszekrény). A fal túloldalán előszoba nevű (jó nagy ahhoz képest...) helyiség volt, így lesz most nappali-étkező-konyha (ebben a sorrendben). A barna ajtó ami ki van nyitva, a hátsó kertre vezet ki. Nagy terasz ajtó konkrétan.
így kezdődött.

konyha, aztán már nappali-étkező-konyha :)
Jó tágas, ugye? A régi kamra és konyha közti falat is kibontottuk (ehhez az előbb lebontott fal helyéről fotóztam), ennyivel nagyobb lesz a konyha. Új kamra, a volt kamra mögötti helyiségben lesz (oda ajtót nyitunk), ahol most a padlás fel-és pincelejáró van (ott a kis ablakocska a hátsó részhez). Perpill ide házon kívülről lehet bemenni lépcsőn és ajtón.



És végül a fürdőről is egy kép, mert ez sem kíméltük...


Amikor pedig nem fotóztam, ezen dolgoztam.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kedves Látogató!
Köszönöm, hogy megtiszteltél bizalmaddal és látogatásoddal. Remélem, nagyon jól érzed majd magad nálam, és sok új ötletet tudok neked adni. Ahhoz, hogy hosszútávon működhessen a blog és sokáig tudjak az olvasóknak örömet okozni (és én is sokáig örömöm lelhessem az alkotásban), arra kérlek Téged, hogy a blogban megjelent tartalmakat ne másold, hanem a link megjelenítésével jelöld meg a forrást, mert rengeteg munkám van a kitalálástól a megvalósításon át egészen addig, hogy ide (igényesen) felkerülhessen bármi. Köszönöm megértésedet! ;-)
Szeretettel várlak vissza :-)
Fanni