2011. július 7., csütörtök

Nejlonzacskó nélkül

Júli 3-án volt a nejlonzacskó-mentes világnap. Szó ami szó, kicsit megkésve, de azért elmesélem mi mit használunk nejlonzacsik helyett.
Mindig is utáltam ezeket a műanyag borzadályokat, még zöld-mentes életünkben is. Felgyűlnek, nehéz tárolni, és és és és.... persze van itthon, mert akad, pl ezekbe gyűjtöm a szelektívet és ha nem lesz trutyis, akkor hazahozom és a következő adagot is belerakom.
Mi vásárolni autóval szoktunk, de azért mindig van nálam egy ilyen összehajtható kis táskába rakható tescos "zöld" szatyor.
A csomagtartóban laposra összecsukható műanyag ládák vannak, szám szerint kettő. Így amikor kitoljuk a bevásárló kocsit a tartalmával együtt, ezekbe pakolunk, és ezt visszük be a házba. Ha nincs túl megpakolva, tehát nem púpos, akkor volt, hogy két kosár egymáson elfért. Ha bírta erővel a Férj :)

De ugye nem sokan járnak autóval vásárolni, vagy nem járnak sokan autóval vásárolni, vagy nem csak vásárlásra kell a szatyor, így íme néhány "hordozó", ami nálunk lelhető.
Vászonszatyrok. Sima, mintás, reklámos, akármilyen! Kismillió, valamilyen reklámmal-márkajelzéssel ellátott vászonszatyraink vannak. Ebben visszük a mindennapi kis mocóinkat munkahelyre mint kaja, iratok, stb.

Pár éve vettem egy készletet méteráru boltban. Mindenféle színű vászonszatyor, mindenféle választható hímzés-mintákkal. Mindent adtak hozzá, csak a hímző tudást nem. Szerencsére az volt, s lelkesedés is bőven, mert nem készült el egyhamar...
 

Viszont annak, akinek se ideje, kedve, kézügyessége a hímzéshez, sem szabad elcsüggedni. Gimnazista koromban készítettem egy sk vászonszatyrot. Kék festékkel festettem be és tűztem rá egy fehér-kék mintás virágot. De ha még festeni sem akar az illető, egyszerűen csak tűzzön rá egy vagy néhány impozáns virágot. Vagy kitűzőt. Ezt meg lehet csinálni nagyon könnyen saját kezűleg, de csak a Meskán rengeteg féle kitűző közül válogathatunk! 


Van még egy ilyen bevásárló táska félém, amikor kifejezetten bevásárolni megyek, mondjuk piacra. Nagymamikámtól kaptam az idei szülinapomra és nagy meglepetés volt! Csinos, nagy, és nem nejlonzacskó :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kedves Látogató!
Köszönöm, hogy megtiszteltél bizalmaddal és látogatásoddal. Remélem, nagyon jól érzed majd magad nálam, és sok új ötletet tudok neked adni. Ahhoz, hogy hosszútávon működhessen a blog és sokáig tudjak az olvasóknak örömet okozni (és én is sokáig örömöm lelhessem az alkotásban), arra kérlek Téged, hogy a blogban megjelent tartalmakat ne másold, hanem a link megjelenítésével jelöld meg a forrást, mert rengeteg munkám van a kitalálástól a megvalósításon át egészen addig, hogy ide (igényesen) felkerülhessen bármi. Köszönöm megértésedet! ;-)
Szeretettel várlak vissza :-)
Fanni