2012. május 29., kedd

Menta, menta, menta

Imádom a mentát, a limonádék és koktélok elengedhetetlen kelléke, azon kívül vannak ételek amelyekbe még....
Van még más fűszerünk is, de azok a konyhakertben nagyon napos helyen kaptak helyet. A menta a félárnyékot szereti, ezért a teraszunk aljába raktuk, ahol csak késő du süt a nap. A ládát örököltük a házzal. Sőt rögtön kettőt :) Rakott férjem alá téglákat, hogy kicsit magasabb legyen, ez lett a lába.



Jó vízelvezetés és laza talaj kell neki, ezért egy kis kavicsot raktunk az aljába/ra. A ládának meg eleve rés van az alján a deszkák között. Azon kívül a menta nagyon kúszik-mászik, tehát nagyon is ideális neki a magas ágyás vagy láda, hogy valamennyire megfékezze.
 

  Minőségellenőr és állandó kisegítő :D

Természetesen virágföld csurig.

Ezután beültettük a mentákat. Hátul haladva: sima menta, narancsos menta, epres menta. Volt még csokis szerintem az borzasztó volt, volt még mandarinos is, na az pedig férjem szerint volt borzasztó :D



 Lassan egy hónapja csücsülnek ebben a ládában és gyönyörűen fejlődnek, szóval jól csináltuk :).

2 megjegyzés:

  1. Nekem is van:) Igaz én csak limonádéba szoktam rakni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Semmi mochito, meg ilyenekt? Jaj de szeretem, csak éppen a rum elég ütős sokat nem tudok meginni belőle-pláne most :P De azt hiszem bármilyen gyümölcsös koktél mellé lecsúszik :D Legutóbb a bodzapezsgőbe is raktam :P

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kedves Látogató!
Köszönöm, hogy megtiszteltél bizalmaddal és látogatásoddal. Remélem, nagyon jól érzed majd magad nálam, és sok új ötletet tudok neked adni. Ahhoz, hogy hosszútávon működhessen a blog és sokáig tudjak az olvasóknak örömet okozni (és én is sokáig örömöm lelhessem az alkotásban), arra kérlek Téged, hogy a blogban megjelent tartalmakat ne másold, hanem a link megjelenítésével jelöld meg a forrást, mert rengeteg munkám van a kitalálástól a megvalósításon át egészen addig, hogy ide (igényesen) felkerülhessen bármi. Köszönöm megértésedet! ;-)
Szeretettel várlak vissza :-)
Fanni