2012. május 31., csütörtök

Terasz részlet

Nagy nyaggatások hatására megmutatom a teraszunk egy elkészült kis részét. Merthogy nincs még asztalka, és virág átvariálás lesz és a függővirágtartó sincs fent és és és és. Használni lehet az tény,és már annyira kíváncsiak voltatok rá (aminek nagyon örülök!!!), beadom hát a derekamat :D és nem várok a teljes elkészült projekttel. Ahogy már tavaly is álmodoztam róla, itt akarom kezdeni a reggeleket, amíg már takaróval is fázok kint :)
A függöny azért került csak ide, mert e mögött van a kedves szomszéd, akinek ugyanígy van a terasza és kukkol. De az udvarokból is kukkol. A sarkot lezártuk két kerítés elemmel (ennek kicsi részlete bal oldalon az eresz alatt, de később részletesen is) amiből egyik ajtó lett, mert 1. itt vannak mindenféle dolgok-felújításra váró ezaz, 2. a rengeteg kivágott bokor oldalt, 3. és a még le nem zárt sufni, 4. vagyis:ronda (egyébként a tető ott is folytatódik, tehát abszolút esőmentes). +1 Meg hogy Nimród ne mászkáljon oda be. Nagyon sokat agyaltam, milyen takaró dolgot tudnék ide rakni, mert 1. ferde a tető, 2. az ablak majdnem teljesen a teraszba lóg és nagyon zárt akármit nem lehet iderakni, mert akkor árnyékol... a végső lökést és ötletet pedig Ancsa és Merci "terasza" adta :) Köszi csajok!
A függöny méghozzá a régi nappalinkból van... tulajdonképpen csak a párnákra és a szőnyegre költöttünk eddig :)


2 egész és egy fél raklapból eszkábálta össze a férjem a raklapos kanapét. Hagyományos 100x140-es méretűeket használtunk, és bár eredetileg  le akartam festeni fehérre, nem tettem. Semmivel sem kentem le. Víz nem éri, kint van, és olyan helyről hoztuk, ahol nincs semmi extra. Talán majd jövőre ha ez lesz akkor is itt :D. Az ülőkének való szivacsról és huzatának elkészítéséről itt olvashattok.


Nem is tudom miért esett a pink-zöld színekre a választás a kék mellett... Talán az, hogy beleszerettem idén a rózsaszín angol muskátliba, volt ez a jó kis zöld kaspóm, ezt pedig tetőzte hogy ezekre a szuper párnákra leltem az ikeaban így össze is állt a kép. Végül nem rózsaszín angol muskátli került a ládákba, de nem is ez a lényeg... Ebből is látszik, hogy inspirálódni bármiből lehet.

Ez a szőnyeg pedig kb. a bevásárló kocsinkba ugrott, mert épp mentünk fizetni a kasszákhoz, amikor keresztül mentünk ú.n. leértékelt vagy maradék áruk sorai között és ott volt. Azt hiszem eredetileg fürdőszobaszőnyeg, így az alja csúszásmentes bevonatos. És nagyon fillérekbe került :D




Hát itt tartunk, és ahogy pénztárcánk (amihez az kell) és energiám (mert valamihez nem kell venni semmit csak meg kéne csinálnom) engedi, haladunk szépen. Addig is tudunk itt ücsörögni :)



11 megjegyzés:

  1. Nagyon hangulatosra sikerült, szépek a színek is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük szépen :) A színeket nagyon szeretem!!!!

      Törlés
  2. Hihetetlenül jól néz ki. Gratulálok! Nagyon tetszenek ezek a színek! :)
    Szép napot!
    Edit

    VálaszTörlés
  3. Szuper jó lett :) nagyon ügyes vagy.

    VálaszTörlés
  4. Szép. És milyen könyvet olvasol??:):) Hiába, könyvmániás vagyok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már nem olvasom, csak a fotó kedvéért ment oda :D És pedig: Kate Furnivall: A fehér gyöngy. Annyira jó volt, hogy pikkpakk kiolvastam. Bár én mindent pikkpakk kiolvasok annyira falom a betűket :D
      Nem tudom milyen könyveket szeretsz, ebben a szerelemtől, az izgalomig némi gyilkosság és valós történelmi háttérel én imádom az ilyeneket!!!és tele van fordulatokkal, pedig annyi mindent olvastam már, azt hittem nem tudnak becsapni :)
      Ajánlom nagyon!!!!
      (3290 ft volt és tescoban találtam rá)

      Törlés
  5. Szia
    Tudnál adni egy másik email címet mert erre azt írja a freemailom, hogy érvénytelen. Köszi Évi

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kedves Látogató!
Köszönöm, hogy megtiszteltél bizalmaddal és látogatásoddal. Remélem, nagyon jól érzed majd magad nálam, és sok új ötletet tudok neked adni. Ahhoz, hogy hosszútávon működhessen a blog és sokáig tudjak az olvasóknak örömet okozni (és én is sokáig örömöm lelhessem az alkotásban), arra kérlek Téged, hogy a blogban megjelent tartalmakat ne másold, hanem a link megjelenítésével jelöld meg a forrást, mert rengeteg munkám van a kitalálástól a megvalósításon át egészen addig, hogy ide (igényesen) felkerülhessen bármi. Köszönöm megértésedet! ;-)
Szeretettel várlak vissza :-)
Fanni