2011. augusztus 4., csütörtök

Milyen stílusú lesz a ház?

Válasz:nem tudom.
Sokan kérdezték már, próbáltam összehozni egy kis valamit.
Komolyan mondom, nem tudnék mondani egy konkrét stílust sem, amibe belesorolhatnám, milyennek képzeljük el új otthonunkat. Viszont tudok mondani olyat ami egyáltalán nem tetszik, vagy stílusjegyeket, részleteket, jellemzőket, amelyek igazak lesznek az enteriőrre.
Kezdjük ott, hogy van egy dolog, amit mindenhol-minden alkalommal elmondok: praktikum. Egyik ház/lakás átalakítós műsorban, miután anyuka és apuka is elmondta nagyjából mit szeretne, mi tetszik,mi nem tetszik stb, a tervező csinált nekik (többek között) egy teljesen üvegből készült lépcsőt (cakkumpakk). Mindeközben az alig egy éves babájuk ott csücsült a karjukban. Kész voltam tőle, hüledeztem jobbra és balra. Azt hiszem ezzel mindent el is mondtam :D.
Köszi, nem...
Szóval nagyon szeretem a szépet, és elsősorban az a szép nekem/nekünk, aminek látványára jön 'az' az érzés, amire azt mondjuk 'ahhh'. Szeretjük nagyon a színeket, mégsem akarok bohóc lakást, házat, mert valahogy az nem jön be.
Férjemnek nagyon tetszenek a nagyon letisztul, bauhausos, teljesen sima bútorok. Viszont azt nem érti meg (legalábbis korábban így volt), hogy ez egy otthon, itt élünk, kényelmesen szépnek kell lennie mindennek, gyerekeink vannak, akiknek nem akarok a seggébe járni minden alkalommal, hogy nehogy leverje az akármit, vagy nekimenjen a szuperfaragott éles bútornak, vagy hasra essen a bőröndben, ami olyan jól mutat a folyosón csak úgy lerakva. Otthonosnak kell lenni, és én ezt csupa fém és műanyag között nem tudom elképzelni. Rögtön azok az extravagáns furcsa ruhák jutnak eszembe, amelyet a kifutón szoktak bemutatni híres tervezőktől. Szép szép meg egyedi, de akkor vállakkal vagy masnival a metróba sem tudnék beszállni és akkor már ki is adtam érte több tízezer ft-t, ott csücsül a szekrénybe, mert nem tudom kihasználni.
A bútorokat is úgy válogatjuk, vagy ha nem találunk olyanná alakítjuk, hogy gyerekbarát legyen de mégis szép. Nemsokára megmutatok ilyen dolgokat, mert már a mostani lakásunkban is készült ilyen, és rengeteg hasonló ötletünk van.
biztos sokba is kerül..
A száraz duma helyett viszont mondok néhány konkrétumot is. Főleg fehér bútoraink vannak, így úgy gondolom, hogy attól függetlenül, hogy egy stíluson belül különböző színeket használunk a különböző helyiségekben (pl falon), a mindenhol fehért bútort használva lesz  mégis kerek egész. A kávé barna, bézs, halovány sárga és kék mindenhol megjelenik valamilyen formában. Az az elvem, hogy a nagy bútorok mint kanapé, polcrendszerek stb legyenek valamilyen visszafogott színűek, alap színűek, amihez a falat, a kiegészítőket lehet variálni ahogy tetszik. Viszont én úgy érzem, kell egy-egy meghökkentő, kitűnő dolog is.
Mutatok néhány képet. Rengetem kép van már lementve, kategóriába szedve. Vannak olyan képek, amelyeknek csak a hangulata fogott meg, nem tudnék kiemelni semmit róla.





 Itt ez a kép. Ez egy tengerparti avagy coastal stílusú. Egyik titkos vágyam, hogy tó vagy tengerpart melletti házunk legyen egyszer. Tetszik a visszafogottsága, ahogy az élénk színeket használja az egyszerű alap színek mellett.






Skandináv stílus. Csupa praktikum, mindennek van funkciója. Teljes mértékben tudok ezzel azonosulni, mivel nem bírom a sok felesleges dolgot.




nagyon kis aranyos, de nem használnám
Nem akarok lemondani a modern berendezési tárgyaimról csak azért, mert azok nem illenek egy bizonyos stílusba. Tehát nem fogok fatüzelésű sparhelten főzni, mert az illik a vidéki stílusba. Ilyen szempontból nevezhetjük részben ekletikusnak is.
Imádom a pöttyös dolgokat, a szitakötőket és a lepkéket, és egyéb nagyon nőies dolgokat, de visszafogom magam, mert ez egy közös otthon.
ez nekem már túlzás
Igazán azt szeretném, ha férjem is jól érezné magát otthon, ezért mindig kikérem a véleményét. Nem mondom, nagyon nehéz. Nagyon nem tudunk egyetérteni és hátunk megett sértődésekkel és veszekedésekkel hozunk olykor-olykor döntéseket.
Úgy látom viszont, hogy én praktikusabban gondolkodom mint ő, viszont ő az építészmérnök, aki megmondja mit lehet és mit nem.

No, hát ennyi dióhéjban, a képek meg úgyis beszélnek majd magukért.
A lényeg, hogy nekünk tetszen, nem? :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kedves Látogató!
Köszönöm, hogy megtiszteltél bizalmaddal és látogatásoddal. Remélem, nagyon jól érzed majd magad nálam, és sok új ötletet tudok neked adni. Ahhoz, hogy hosszútávon működhessen a blog és sokáig tudjak az olvasóknak örömet okozni (és én is sokáig örömöm lelhessem az alkotásban), arra kérlek Téged, hogy a blogban megjelent tartalmakat ne másold, hanem a link megjelenítésével jelöld meg a forrást, mert rengeteg munkám van a kitalálástól a megvalósításon át egészen addig, hogy ide (igényesen) felkerülhessen bármi. Köszönöm megértésedet! ;-)
Szeretettel várlak vissza :-)
Fanni