2011. augusztus 27., szombat

Oh, azok a kerítések!

Így örököltük:ronda sötét és nagyon rozsdás. És ronda. És sötét.



Aztán szerveztem egy festő partyt aminek keretében a megújulás útjára lépett, de sajnos nem tudtuk befejezni. Aztán sokáig én sem mert állandóan esett az eső!

 Nem tudom a képről mennyire jön le, de ez nem fehér-zöld kombó, hanem magnólia felül és zöld alul! Először csak szimplán magnóliát akartunk, aztán jött ez a zöld ötlet alulra, hogy egybeolvadjon a fűvel majd, és aztán kitaláltuk,...


hogy lesz egy családi vidám kerítésünk. Amilyenek mi is vagyunk. Édes kis egyszerű virágokkal, mert nem elég, hogy a földön van/lesz sok és...


...egy kinti táblakrétás házikót, hogy kényelmesen lehessen alkotni, nem csak a betonon (ha megmarad az egyáltalán). Mondjuk Nimród már a zöld részen is firkálgatott, szóval ennyi erővel egy egész kerthossznyi falfirkálós helyünk van :) De ez nem volt ám elég, mert a hullámos dombok, amiket először csináltunk meg a minap eszünkbe jutatta a Tiny Wings nevű játékot. Férjem függő volt egy ideig (telefonon játék) én csak azt mondogattam de cuki, mert nem tudok vele játszani. És tényleg olyan cuki ez a madárka, amikor azt mondja juhúúúúú :) A lényege, hogy nem tud repülni és így röptetni kell, a megfelelő időben és módon leengedni a földre és segíteni neki elrugaszkodni. A napocska közben a seggében jár és ha nem vagyunk elég gyorsak és ügyesek, szépen lemegy a nap, a kismadárka meg aludni kezd.


Természetesen említést kell tennem a hátsó kerítésről is, mert sokan tudják milyen harcaink voltak a tulajjal vele kapcsolatban. Így kaptuk:


Megint ez a kép, csak most jobbra nézzetek. Dzsungel a javából!


Most már besüt a nap az udvarra (így utólag visszanézve, nagy képzelőerőre volt szükségünk, hogy a jövő kertjét lássuk..)




Pampafüvet, meg Butterfly Bush bokrot és hasonlókat fogok ide ősszel ültetni, szépen szegéllyel elválasztva. Aztán majd pár év alatt megnőnek (max 2 év és már takarnak) és akkor nem kell kerítés takaró elemre költeni. Még szép is. Ja és a biztonságról: azért szöges drótot húzunk a legtetejére ;)
Ide egy 3m magas, alulról kb 160cm-ig teli felette sima dróthálós kerítést akartam, mert azon csak nem másznak át. De hát ezt kaptuk. Örülni kell neki, mert majdnem semmi sem lett belőle!!

Szóval amint látjátok nem lesz olyan tipikus franciás, angolos kockakert. Sokkal inkább lesz, az egyéniségünket tükröző jó színes kert. Hátul nagy füves területtel, süllyesztett homokozóval (helye már kiásva), földbe ásott trambulinnal (csak egy kisebb méretűt szeretnék), egy kisebb medencével nyáron (majdnem vettünk idén is már), egy függőággyal (már megvan), színes oszlopokkal és egy nagy kinti nappalival (szintén félig kész).
Oldalt pedig a mostanihoz képest 3x ekkora konyhakert, meg sok sok sok virág ahol csak lehet, de persze csak úgy, hogy legyen hely focizni meg kergetőzni, meg kinti bulit tartani, meg, meg, meg....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kedves Látogató!
Köszönöm, hogy megtiszteltél bizalmaddal és látogatásoddal. Remélem, nagyon jól érzed majd magad nálam, és sok új ötletet tudok neked adni. Ahhoz, hogy hosszútávon működhessen a blog és sokáig tudjak az olvasóknak örömet okozni (és én is sokáig örömöm lelhessem az alkotásban), arra kérlek Téged, hogy a blogban megjelent tartalmakat ne másold, hanem a link megjelenítésével jelöld meg a forrást, mert rengeteg munkám van a kitalálástól a megvalósításon át egészen addig, hogy ide (igényesen) felkerülhessen bármi. Köszönöm megértésedet! ;-)
Szeretettel várlak vissza :-)
Fanni