2011. augusztus 31., szerda

Új ruha másképp



Kaptam egy ruhácskát anyósomtól (szokott ilyesmikkel csak úgy meglepni), mert meglátta és hozzám illik, olyan színes és majd jó lesz a leggingsel (a lábfej nélküli harisnya). Hát nem tévedett, imádom a leggingseket, van belőle jó pár. Viszont rajtam nem annyira állt jól ( a ruha). A lila színes rész egész derék fölött kezdődött, és olyan jól lakott óvodásnak éreztem benne magamat. A felső része sem annyira passzolt. Nem tetszett, na :)
Hetekig csücsült a szekrényben, néha ránéztem mit kéne vele csinálni, és akkor jött az inspiráció Judittól a dress lovin' blogjáról.


Így volt "nekem egy kecském" helyett, volt nekem egy fekete finom pamut de jó sztreccs pólóm, amihez semmi extra érzések nem fűztek, hogy ellenvetésem legyen új felhasználásra.

látszik a "szint"különbség
Lássuk milyen nehézségekbe ütköztem:
1. Oldalt zipzáros volt, ettől volt testhez álló, és mivel derékig felment-én pedig lejjebb akartam a szoknyarész kezdését, nyilván a derékrészem (vagy hál'Istennek inkább) nem ugyanolyan széles mint a csípőmnél, így ezt orvosolni kellett valahogy. 
2. Elöl (képen látszik) feljebb volt a dereka mint hátul, mert hátul meg lehetett kötni egy masninak vagy akárminek, és ez tulajdonképpen az elülső derék szegély folytatása volt.
3. Először azt mondtam magamnak, hogy fogom és levágom a derekánál ahogy van, de jaj de jó, hogy nem úgy tettem :)
4. Szépen szétbontottam a mintás szoknyarészt a régi fekete felsőrésszel.
5. Ekkor felpróbáltam és örömmel nyugtáztam, hogy kicsit engedett az anyag (be volt húzva hátul) és simán ráfér a csípőmre, nem kell zipzár és különben is :)


(nincs részletesebb fotóm, mert a nagy izgalomban elfelejtettem fotózni :P)
Úgy illesztettem össze, hogy a hátulja, ami ugye lejjebb van mint a hátsó rész szegélye jó legyen, fent így több anyag van.Elülső részt jó lazán kellett varrni, mert az anyaga sztreccses ugye és ha nagyon meghúzom, a végén több póló anyag marad mint szoknya anyag és akkor nincs mit összevarrni :)
Hátul viszont kicsit meg kellett húznom varrás közben, mert a póló akkor ugyanolyan széles-mint a szoknya-amikor rajtam van.
Végül sikerült, még a kötözőt is visszavarrtam, így hátul tudok kötni egy masni.


Még  a hosszán kellett igazítanom mert így sokkal lejjebb csúszott, és nem akarok állandóan magas sarkút felvenni hozzá, illetve a láb nélküli harisnyához jobb is, ha térd fölött van a szoknya alja (természetesen beszegtem az alját). 
A maradékból készítettem a kis kitűzőt hozzá ('Hogyan csináld' itt). Gondoltam arra is-mivel jó sok anyagot vágtam le alul, hogy valami fodros aljat csinálok neki, de mikor kész lett a kitűző és megnéztem magam a tükörben, úgy döntöttem, ez így lesz jó a maga egyszerűségében.

A végeredmény:





2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kedves Látogató!
Köszönöm, hogy megtiszteltél bizalmaddal és látogatásoddal. Remélem, nagyon jól érzed majd magad nálam, és sok új ötletet tudok neked adni. Ahhoz, hogy hosszútávon működhessen a blog és sokáig tudjak az olvasóknak örömet okozni (és én is sokáig örömöm lelhessem az alkotásban), arra kérlek Téged, hogy a blogban megjelent tartalmakat ne másold, hanem a link megjelenítésével jelöld meg a forrást, mert rengeteg munkám van a kitalálástól a megvalósításon át egészen addig, hogy ide (igényesen) felkerülhessen bármi. Köszönöm megértésedet! ;-)
Szeretettel várlak vissza :-)
Fanni